Последње вести

Екологија 2021

Дом културе „ Тихомир Ракић – Вељко“ Печењевце је за Светски дан заштите животне средине по трећи пут организовао фестивал кратког филма под називом „Планети за спас последњи је час“. Време почетка је управо то и показало – минут до дванаест као показатељ да је дошао задњи тренутак спасавања Земље од свега што носи савремена цивилизација. Овај фестивал је један од начина да људима скренемо пажњу на потребу која је сада већ и животно важна.

На фестивалу су се појавиле без мало све школе града. Право да уђу у најужи избор и пројекцију филма избориле су  девет основних школа. жири у саставу: Слађан Ђикић, шеф одељења за заштиту животне средине града Лесковца (председник жирија), Срђан Цонић , дописник РТС-а (члан жирија) и Љубиша Стевановић помоћник директора компаније PWW (члан жирија) су заједно са свим присутнима прегледали филмове и након пројекције прогласили победнике:

1. ОШ „Трајко Стаменковић“ Лесковац

2. ОШ „Десанка Максимовић“ Грделица

3. ОШ „Васа Пелагић“ Лесковац

Фестивал „Планети за спас последњи је час“ је организован у сарадњи са Одељењем за заштиту животне средине града Лесковца, која је обезбедила награде које ће омогућити квалитетније снимање будућих видео записа.